Focus.Coregraf

Linotip Centru Independent Coregrafic reprezinta spatiul si timpul in care ne concentram atentia asupra modurilor prin care putem dezvolta dansul contemporan in sectorul de arta independent. Suntem preocupati de impactul pe care il putem avea in dezvoltarea acestei arte in Romania si cream programe prin care ridicam nivelul de vizibilitate al acestei arii culturale prin intermediul spectacolelor, cursurilor, serilor de film si a altor proiecte adiacente.

Focus.Coregraf este un proiect co-finantat de AFCN ce face parte din aceasta initiativa si propune directionarea atentiei publicului spectator pasionat de dans contemporan dar si a profesionistilor din domeniu catre o serie de evenimente ce ofera o privire de ansamblu asupra stilului si experientei de lucru a unui coregraf invitat.

Proiectul isi propune ca odata pe an sa aduca in atentia comunitatii de dans contemporan, un coregraf strain al carui demers artistic il consideram relevant pentru dezvoltarea culturala locala.

La propunerea Linotip, coregraful Massimo Gerardi a acceptat invitatia de a dezvolta prima editie a acestui eveniment in jurul activitatii sale artistice. Astfel, in perioada 24 iulie – 28 august, am organizat o serie de activitati ce intampina pasionatii de dans contemporan din mai multe zone social-culturale.

Programul evenimentului include un workshop pentru profesionisti (elevi ai liceului de coregrafie Floria Capsali, dansatori profesionisti si actori cu experienta in dans contemporan), un workshop pentru amatori (cei ce practica dansul contemporan ca hobby si forma de dezvoltare personala), crearea unui nou spectacol avand ca distributie colaboratori Linotip si prezentarea a doua productii invitate din Germania.

Ne dorim ca prin intermediul acestui eveniment sa concentram atentia publicului iubitor de arta din Romania pe posibilitatea de a beneficia de educatie si perspective mai ample asupra dansului contemporan prin interactiunea directa cu coregrafi consacrati, locali si internationali, ce pot impartasi cunostintele lor in materie de tipuri de limbaj si expresie corporala si posibilitatile creative ce pot fi abordate, atat prin intermediul cursurilor cat si prin vizionarea unor creatii personale.