ATTILA BORDAS
ATTILA BORDÁS este un artist independent recunoscut ca şi coregraf, performer, trainer de dans contemporan şi regizor. Crede în diversitatea îmbinării artelor spectacolului şi pune în practică acest crez în spectacolele de teatru, teatru-dans şi physical theatre pe care le crează sau în care performează. Predă tehnici de dans şi teatru atât în România cât şi în Ungaria şi Grecia. Stilul lui Attila Bordás este autentic şi experimental. Şi-a dedicat cariera unei explorări constante a acelor tehnici ce stau la baza oricărei forme de artă a spectacolului.
Ca şi profesor de dans contemporan a organizat o serie de workshop-uri şi flashmob-uri în România, Ungaria şi Grecia. Lucrează cu o paletă largă de dansatori aflaţi pe diferite nivele de pregatire, pornind de la începători şi intermediari până la dansatori profesionişti şi actori. În 2015 a lansat sesiunea de cursuri “Contemporary Dance Series from Bucharest to Budapest”, proiect ce includea peste 200 de participanţi din 7 oraşe. Din 2016 face parte din juriul constant al Festivalului International de Dans Thessaloniki (TDF).
Ca şi coregraf a colaborat cu personalităţi ca Silviu Purcărete, Carolyn Carlson, Péter Novák, Miklós Bács, Vlad Masacci, Cristi Juncu, Theodor- Cristian Popescu, Dragoş Galgoţiu, Sorin Militaru, Ştefan Iordănescu, Mişi Fazakas şi alţii.
Ca şi performer a colaborat cu Ferenc Novák, Péter Novák, Miklós Bács, Gigi Căciuleanu, Tony Gatlif, David Zinder, Vava Ştefănescu, Arcadie Rusu, Sergiu Anghel, Árpád Könczei, Călin Orza, Ivacson László.
DESCRIERE CURS
Atelierul se bazeaza pe exercitii de improvizatie, de creatie si fraze de miscare. Obiectivul de baza al atelierului este perfectioarea abilitatilor corporale, cercetarea expresivitatii in nonverbalitate.
“Punem sub lupa corpul ca unealta de transmisie. Ne folosim de intentie si scop ca motoare de activare a posibilitatilor de exprimare. Incercam sa percepem dansul pe de o parte ca pe o stiinta cognitive, fizica, psihica si artistica, pe de alta parte ca pe cea mai pura forma de comunicare abstracta cu impact senzorial si universal uman.
Atelierul ofera o serie de traininguri de miscare care prin savarsirea lor propun pretext, pentru depasirea posibilelor bariere rationale, care pot limita creativitatea in interpretare si expresivitatea spontana corporala.
Creez un context de dans pentru ca participantii sa aiba ocazia sa acceseze instinctul motoric personal in mod introspectiv, asadar automatismele si reflexele care pot duce la o anume plafonare sa fie eliminate prin constientizare.”
SUNET
Universul sonor este generat de artistul Fekete Lovas Zsolt, percuționist, muzician și actor, cu care coregraful a mai avut numeroase colaborări.
Vrei sa participi la un curs de dans contemporan?
Apasa butonul de mai jos ca sa vezi lista de cursuri disponibile in acest moment si hai pe la noi sa simti atmosfera #LINOTIPica.
PORTOFOLIU CURSURI
Afla aici ce cursuri am organizat pana acum