COSMIN MANOLESCU
Cosmin Manolescu este coregraf, performer și director executiv al Fundației Gabriela Tudor. Spectacolele și proiectele sale interactive realizate sub labelul Paradis Serial – au fost prezentate cu succes la București, New York, Paris, Lyon, Roma, Dublin, Porto, Amsterdam, Beirut, Riga, etc., fiind premiate la diverse festivaluri din țară și în străinătate. Din 1998 a condus în mod regulat ateliere de dans pentru profesioniști ai dansului, actori, amatori, public larg sau copii în România și în străinătate. În cei peste 25 ani de activitate profesională a organizat sute de proiecte culturale (festivaluri, proiecte de cercetare artistică, spectacole, rezidențe, ateliere) și a avut un rol important in promovarea și dezvoltarea dansului contemporan în Romania. În decembrie 2014 Centrul Național al Dansului i-a acordat lui Cosmin Manolescu premiul de excelență pentru contribuția adusă dezvoltării dansului contemporan. În perioada 2012-2014, Cosmin Manolescu a fost director artistic al spațiului ZonaD – studio Paradis Serial unde a condus o serie de programe educaționale, iar între 2011-2015 al programului E-Motional. În 2013 a inițiat proiectul de colaborare artistică româno-japoneză Eastern Connection, în cadrul căruia este realizat și spectacolul „zmeul sau ce este dansul contemporan” pentru care a primit premiul Fundatiei Alexandrion pentru sectiunea dans (decembrie 2015). Între spectacole sale recente se numără [Fragil] realizat în cadrul programului european E-Motional: rethinking dance și "zmeul sau ce este dansul contemporan", realizat în 2015 la Kinosaki, Tokyo și București în cadrul proiectului Eastern Connection. În ianuarie 2017 a primit premiul a demarat lucrul la un nou proiect coregrafic #danswanderer care va avea premiera în luna octombrie la București (www.danswanderer.ro)
DESCRIERE CURS
După primul său atelier din luna martie 2017 – Corpuri, emoții și dans contemporan, coregraful Cosmin Manolescu revine la LINOTIP cu un nou format de atelier – laborator intensiv de dans contemporan. Atelierul “Corp-Colaj – atelier de lumini și umbre coregrafice”, care se va derula în perioada 4-7 noiembrie, combină tehnica colajului abordată din perspectiva corpului, a mișcării și a lucrului cu costumul, lumina și întunericul. Atelierul își are punctul de pornire în lucrările de tipul “living pictures” (https://en.wikipedia.org/wiki/Tableau_vivant), piesele propuse de artista americană Sarah Small (http://sarahsmall.com/tableau-vivant), precum și ultimele spectacolele realizate de Cosmin Manolescu. Vom dansa, vom cânta, vom vorbi despre universul nostru intim, despre lucrurile care ne dor sau ne leagă, vom lucra legați la ochi sau vom explora performativ întunericul și lumina. Fiecare zi de atelier se va deschide cu un ritual ce va fi performat individual sau în grup. Atelierul este deschis atât publicului amator cât și dansatorilor/artiștilor interesați, indiferent de experiența artistică, fiind în egală măsură o oportunitate de stimulare a creativității și de dezvoltare personală. Fiecare participant este invitat să propună la începutul atelierului-laborator o tema de lucru pentru întreg grupul și să aducă cu el un costum (sau obiecte de costum) și o lanternă.
La finalul fiecărei zile de lucru ne vom apropia de universul artistic propus de Cosmin Manolescu, explorând împreună fragmente din piesele realizate recent – Camera 1306, [Fragil], “Zmeul sau ce este dansul contemporan” sau “meniu:dans” realizat recent la Cluj-Napoca. In conexiune cu atelierul, participanții sunt invitați să vizioneze și să participe (în cazul în dacă doresc) la performance-ul “Meniu:Dans”, realizat de Cosmin Manolescu la Cluj-Napoca, ce va fi prezentat pe 9 septembrie la clubul Green Hours 22 Jazz Cafe (str. Calea Victoriei 120) sau noul proiect artistic “www.danswanderer.ro“.
Atelierul este co-organizat de Fundația Gabriela Tudor și LINOTIP în cadrul proiectului Dans-Colaj. Proiectul cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
Vrei sa participi la un curs de dans contemporan?
Apasa butonul de mai jos ca sa vezi lista de cursuri disponibile in acest moment si hai pe la noi sa simti atmosfera #LINOTIPica.
PORTOFOLIU CURSURI
Afla aici ce cursuri am organizat pana acum