IOANA MARCHIDAN
Ioana Marchidan este performer si coregraf. A urmat Liceul de Coregrafie “Floria Capsali”. Cariera ca dansator profesionist a inceput-o la Opera Nationala Romana, apoi a devenit una dintre performeritele companiei de dans Gigi Caciuleanu Romanian Dance Company. Colaboratoare cu subsTANZ/Massimo Gerardi si Tangaj Collective.
Mai tarziu Ioana a inceput sa creeze coregrafiile proprii “ 2 femei contemporane” , “Reverse Discourse”(proiect care face parte din rezidenta E-MOTIONAL Residency at Forum Dança Lisbon) si Stabat Mater (Premiu pentru “cel mai bun spectacol” la Festivalul International Undercloud, Ro). Din 2016 este directoarea Asociatie Dance Spot si director artistic la Linotip- Centru Independent Coregrafic.
Discursul pe care Ioana il cauta in creatiile personale este acela de a se provoca pe ea cu problemele care o inconjoara zi de zi. Vorbeste despre feminism si despre influenta educatiei in felul in care o femeie este perceputa in SE Europei si nu numai.
DESCRIERE CURS
Cursul de dans contemporan se bazeaza, dupa cum scrie si in titlu, in primul rand pe incredere. Se va lucra in parteneriat, in grup dar si individual. De-a lungul timpului am dezvoltat cateva exercitii de partnering sau mai simplu, lucrul cu celalat | lucrul in pereche, care sa asigure o mai buna cunoastere/constientizare atunci cand lucrezi cu un partener. Acest tip de lucru te face mult mai atent la ce e in jurul tau, mult mai atent la cel de langa tine si implicit la tine.
Pornim de la exercitiile clasice pe care bineinteles o sa le trecem, mai ales pentru incalzire si care vor ajuta sa se nasca incet dar sigur conexiuni intre oamenii prezenti la curs. Ele se bazeaza pe puncte de sprijin comun, cunoastrea greutatii celuilalt, se vor schimba partenerii intre ei asta insemnand ca o sa se lucreze cu diferite greutati, inaltimi, intentii, reactii rapide la impulsurile date din afara, protejarea partenerului la factori externi, dezvoltarea atentiei la detalii in lucrul cu partenerul.
Pe baza acestor exercitii o sa mergem un pic mai departe si o sa experimentam ceva mai complex si provocator in ceea ce priveste lucrul in parteneriat. Gradul de dificultate al exercitiilor va creste de la un curs la altul.
Aceste exercitii creeaza o prezenta si o puternica conexiune intre cursanti si le permite sa raspunda in timp real la stimuli dati de parteneri unde in aceelasi timp sunt si conducatori si condusi.
Vrei sa participi la un curs de dans contemporan?
Apasa butonul de mai jos ca sa vezi lista de cursuri disponibile in acest moment si hai pe la noi sa simti atmosfera #LINOTIPica.
PORTOFOLIU CURSURI
Afla aici ce cursuri am organizat pana acum