Titlul “MANkind”, provine dintr-un joc de cuvinte din limba germana compus din termenii MANN ( barbat) si KIND (copil). In engleza, cuvantul in sine desemneaza atat intreaga rasa umana cat si totalitatea barbatilor, excluzand femeile. Asadar piesa va trata si problema diferentelor dintre sexe. Cu toate acestea, focusul va fi indreptat catre investigarea intregului spectru emotional care provine din acel “inner child”, despre care multi psihologi vorbesc, pe care intentionam sa il reprezentam pe scena intr-un mod autentic si personal. Amintiri din propriile noastre copilarii vor fi prezente in scena, sub forma de text sau de obiecte, declansand in public curiozitatea de a trage cu ochiul in vietile altor oameni, jucandu-se in acelasi timp cu conceptul autoreprezentarii, un subiect foarte prezent in ziua de astazi pe toate retelele de social media.
Cele doua diferite generatii si grupe de varsta, din care noi, ca si coregrafi (si performeri) facem parte, vor juca un rol important atat in tema cat si in constructia piesei, care poate fi definita ca fiind un duet al generatiilor. Nu doar experientele noastre personale sunt diferite, dar si felul in care abordam miscarea, in concordanta cu diferenta evidenta de varsta si cu posibilitatile de miscare corporala. In acest mod vom atinge si probleme somatice.
O mare colectie de idei si emotii – real, fictiv, personal sau pur si simplu imprumutat, sincer, neafectat, falsificat – vor construi aceasta piesa care trateaza conditia umana si care evoca o perioada a vietii – copilaria – care la un anumit nivel, este una din cele mai frumoase in amintirile noastre. Dar este aceasta aspiratie un mod de a evada din realitate si de a evita responsabilitatile vietii de adult? Sau este un mod de a elibera ceva adanc ingropat in interior, care nu a putut iesi la suprafata la acea varsta frageda, iar acum vrea sa-si gaseasca acceptarea?
Coregrafie si concept: Massimo Gerardi subsTanz & Claudio Cangialosi Opera Ballet Vlaanderen Music Collage. In colaborare cu Centrul Coregrafic National Mulhouse
Spectacol invitat in cadrul proiectului Focus.Coregraf – Massimo Gerardi, organizat de Linotip Centru Independent Coregrafic, co-finantat de AFCN.
**Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.